Vijesti i savjeti ...

 

Redizajn stranica

Reklame i iskočni prozori

Backup podataka

Imenovanje datoteka

Korištenje e-maila

Windows update

Kaspersky AntiVirus

 

 

Sitnice koje mnogo znače...

 

Imenovanje datoteka

Znate li da...
...se svi podaci na računalu nalaze u datotekama, koje se nalaze u mapama? Zato ništa nije «u Word-u», ili u «Excel-u», već npr. u mapi C:/dokumenti/dopisi. Pazite kamo odlažete svoje dokumente nakon rada, inače nećete znati što je gdje, na vašem vlastitom računalu!

 

Defragmentacija

Znate li da...
...program za defragmentaciju čvrstog diska koji imate na računalu, ukoliko ga pokrenete jednom mjesečno može ubrzati pokretanje programa na vašem kompjuteru i za 50 %?

Backup podataka

Znate li da...
...ukoliko važne podatke imate samo na jednom mjestu, oni su u stalnoj opasnosti od gubljenja? Backup, ili pohrana podataka vas košta malo vašeg vremena i još manje novca, a posao kojeg ste obavili nikad nećete morati raditi ponovo.


Pregrijavanje

Znate li da...
...računalo sa svojim ventilatorima za hlađenje radi kao usisavač za prašinu i da je prašina izvrstan termoizolator? Ukoliko jednom godišnje očistite unutrašnjost računala osigurali ste skupe komponente od pregrijavanja i uništenja!

 

Prženje

Znate li da...
...CD ili DVD medij košta 1 do 3 kune, na njega možete pohraniti sve vaše dragocjene datoteke, a tako zapisane podatke ne može oštetiti čak ni računalni virus, niti se mogu greškom obrisati?

 

Organiziranje prostora

Znate li da...
...ukoliko organizirate vaš radni prostor (desktop) prema vašim radnim navikama biti će vam lakše koristiti računalo? Ako vaš stol držite zatrpanim dokumentima i takav kreativni nered vam odgovara - napravite isto i s desktopom. No, ako ste minimalist, držite radnu površinu čistom i rad će vam biti lakši!

 

Antivirusni alat

Znate li da...
...na računalu možete imati raznorodne programe, no samo jedan je uistinu presudan; antivirusni alat? Jer, vaši podaci su u opasnosti od oštećenja ili gubitka ukoliko antivirusni program nije kvalitetan i redovno nadograđivan!

 

Trivijalno

Znate li da...
...ukoliko pomnožite brojeve 111.111.111 i 111.111.111 kao rezultat dobit ćete broj 12345678987654321! Nema nikakve veze s kompjuterima, ali je baš zgodno! ;-)

 

Mapa web stranica